Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nostalgie! Eerste trailer van remake 90’s-klassieker ‘Saved by the Bell’ (mét oude cast) is hier

Nostalgie! Eerste trailer van remake 90’s-klassieker ‘Saved by the Bell’ (mét oude cast) is hier

Nostalgie! Eerste trailer van remake 90’s-klassieker ‘Saved by the Bell’ (mét oude cast) is hier

Afgelopen najaar werd bekend dat ‘Saved by the Bell’, één van de populairste tienerseries ooit, een remake kreeg. En dat niet alleen, óók bekende castleden uit het origineel zouden terugkeren! Nu is het dan eindelijk zover: er is een trailer! En da’s ‘old skool’ genieten.

‘Oude’ bekenden

De wederom Amerikaanse remake draait om het personage Zack Morris (gespeeld door déze van origine Nederlandse hunk), die inmiddels als gouverneur van de staat Californië werkt. Hij komt onder vuur te liggen omdat hij scholen met uit de onderklasse afkomstige leerlingen sluit. Hij stelt voor deze kinderen naar scholen met rijkere leerlingen te sturen, waaronder Bayside High, de school die centraal stond in het vroegere Saved by the Bell. Ook Mario Lopez en Elizabeth Berkley keren terug als hun personages A.C. Slater en Jessie Spano, die inmiddels zelf ouders van tieners zijn.

Remake galore

Saved by the Bell werd uitgezonden van 1989 tot 1993 en draaide om een groep middelbareschoolleerlingen die met allerlei typische puberthema’s te maken kregen. Er volgden ook twee spin-offs en een paar televisiefilms. De remake is de zoveelste in een lange rij revivals van populaire sitcoms en series uit de jaren tachtig, negentig en de zero’s. De afgelopen jaren werden diverse tv-klassiekers nieuw leven in geblazen, waaronder Roseanne, Full House, Will & Grace, Lizzie McGuire, Gossip Girl, Gilmore Girls, Twin Peaks, Charmed en Dynasty.

Lees ook
‘Saved by the Bell’ precíes dertig jaar oud: wist je dat deze hunk Nederlands is?

Universal’s eigen streamingsdienst

Peacock, de nieuwe streamingdienst van NBCUniversal, zal Saved by the Bell uitzenden. Of die dienst ook in Nederland beschikbaar komt, of waar elders we in ons land kunnen gaan genieten van de nieuwe show, is nog even afwachten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl, YouTube | Beeld: Still