Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Samen opruimen met je kids

Samen opruimen met je kids

Samen opruimen met je kids

Is het een rommeltje in huis? Ruim samen op! Zo maak je het leuk voor je kids. 

A_Speelgoed

Spelen

Voeg een spelelement toe aan het opruimen, zo maak je het een stuk leuker en zullen je kinderen minder snel mopperen. Zet een kookwekker op één minuut en geef de opdracht al het gele speelgoed op te ruimen. Binnen een minuut gepiept? Op naar de volgende kleur! Het huis is in no time aan kant.

Zien

Laat aan je kinderen zien welk speelgoed op welke plek hoort. Zo zullen ze het beter onthouden en wordt er voortaan sneller opgeruimd. Maak bijvoorbeeld bakken of dozen met daarop pictogrammen of foto’s van de inhoud. Handig!

Speelgoedhoek

Struikel je over al het rondslingerende speelgoed? Maak een speelgoedhoek. Geen ruimte? Leg dan een speelkleed neer op de vloer om aan te geven waar het speelgoed mag blijven.

Geven

Geef oud speelgoed cadeau aan een Speelgoedbank. Zo komt wat bij jullie niet meer gebruikt wordt terecht bij kinderen die er wel met plezier mee spelen. Bespreek het met de kids en neem ze eventueel mee als je de spullen wegbreng. Ze doen voortaan waarschijnlijk makkelijker afstand van oud speelgoed als ze weten dat ze er andere kinderen blij mee maken.