Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Saladebar ‘SLA’ brengt tweede kookboek uit vol vliegensvlugge recepten

Saladebar ‘SLA’ brengt tweede kookboek uit vol vliegensvlugge recepten

Thuis & wonen
Saladebar ‘SLA’ brengt tweede kookboek uit vol vliegensvlugge recepten

Saladebar SLA biedt gezonde salades, soepen, sapjes en taartjes aan, waar het water ons gelijk van in de mond loopt. De keten bracht eerder al een kookboek uit, en nu is er een vervolg: ‘Sla Easy’ genaamd. In het boek zijn de beste recepten van SLA gebundeld. De recepten zijn stuk voor stuk toegankelijk en gemakkelijk zelf te maken. En het leukste is dat deze salades in een handomdraai te bereiden zijn!

Lees ook: Geen zin in sapjes? Je kunt ook detoxen in bad!

Eerder verscheen het kookboek met recepten van SLA: ‘een handboek voor groen, gezond en geweldig lekker eten’. Het tweede boek ‘Sla Easy’ is vanaf vandaag te online te bestellen. Het boek ligt natuurlijk ook alle vestigingen van SLA, in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Haarlem.

Hieronder een favoriet recept van de redactie, voor een frisse salade van geschaafde meiknol, watermeloen, geitenkaas & pompoenpitten. Een zomerse salade die in 15 minuten op tafel staat!

Recept: Geschaafde meiknol, watermeloen, geitenkaas & pompoenpitten

Wat heb je nodig?

  • 200 ml frisse sinaasappel & peterseliedressing (zie onderaan pagina)
  • 2 kleine meiknollen
  • 400 g watermeloen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 60 gr pompoenpitjes
  • 125 g rucola, gewassen
  • 300 – 400 g zachte
  • geitenkaas
  • ½ bosje krulpeterselie, gehakt

En zo maak je deze salade!

  • Stap 1
    Was de meiknollen en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de meiknollen op een mandoline of met een scherp koksmes in zo dun mogelijke plakjes, en het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 2 cm.
  • Stap 2
    Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en voeg de pompoenpitten toe. Rooster ze ongeveer 4 minuten en voeg een snufje zout toe; schud de pan af en toe.
  • Stap 3
    Stel je salade samen op individuele bordjes of een grote schaal. Begin met de rucola en verdeel hier de plakjes meiknol en blokjes watermeloen over. Verkruimel de geitenkaas over de salades en maak ze af met de geroosterde pompoenpitten en de gehakte peterselie. Wil je je salade extra vullend maken? Voeg dan nog wat belugalinzen toe.

Frisse sinaasappel & peterseliedressing

  • 300 ml
  • Citrus, groen, zoet en fris.
  • sap van 1 grote sinaasappel
  • rasp van ½ sinaasappel
  • sap van 1 citroen
  • 3 el sojayoghurt
  • ½ bosje bladpeterselie, gehakt
  • mespunt peper
  • 1 tl zout
  • 100 ml zonnebloemolie

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Shoppen is altijd een goed idee