Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Door jezelf deze vraag te stellen voorkom je ruzie met je partner

Door jezelf deze vraag te stellen voorkom je ruzie met je partner

Door jezelf deze vraag te stellen voorkom je ruzie met je partner

Voor de één is het echt een ding, voor de ander stelt het niet zoveel voor. Ruziën met onze partner doen we allemaal weleens, het hoort er nu eenmaal bij. Af en toe kan dat zelfs best fijn zijn, maar het liefst zouden we willen dat het niet nodig is.

Uit onderzoek van de University of Waterloo blijkt dat er een handig trucje bestaat waarmee je ruzies misschien wel kan voorkomen. Wetenschappers zeggen dat je er goed aan doet om over de toekomst na te denken. Dit moment zou namelijk een belangrijk effect kunnen hebben op beide partners, omdat je hierdoor de situatie positiever zou bekijken.

Lees ook
Kans op ontploffingsgevaar: ruziemaken doe je zo

Toekomst

Vraag jezelf daarom af of je het punt waar je ruzie over hebt over een aantal jaar nog steeds belangrijk vindt. “Wanneer partners discussiëren over zaken als financiën, jaloezie of andere persoonlijke problemen, hebben ze de neiging om hun huidige gevoelens te laten leiden en een verhitte discussie te beginnen”, aldus een van de knappe koppen. “Door hun relatie in de toekomst voor te stellen, kunnen mensen de focus verleggen van hun huidige gevoelens en conflicten verlichten.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock