Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Rutte reageert openhartig op kindervragen: “Ze hebben op het paleis fantastische koekjes!”

Rutte reageert openhartig op kindervragen: “Ze hebben op het paleis fantastische koekjes!”

Rutte reageert openhartig op kindervragen: “Ze hebben op het paleis fantastische koekjes!”

Voor het Zapp Weekjournaal beantwoordde premier Rutte een aantal ingestuurde kindervragen. Geen kritische vragen over zijn beleid en verkiezingsstrategie, maar vragen over zijn kledingstijl, lievelingseten en – jawel – zijn liefdesleven!

De premier, die normaal erg op zijn privacy gesteld is, maakte voor presentator Lucas van het Zapp Weekjournaal een uitzondering. Zo vertelde hij over de tamelijk beschamende eerste ontmoeting met Donald Trump in de jaren 80.

De premier was op bezoek bij zijn zusje, die daar woonde en ze besloten eens te gaan kijken bij de Trump Tower. Rutte: “En hij komt net de lift uit, dus ik roep: ‘Hello, mister Trump’. Hij reageerde niet en liep weg”. Toen de premier Trump de laatste keer ontmoette, vertelde hij hem over hun eerste ontmoeting, waarop Trump zei: “Het zal je leven enorm veranderd hebben”. Een blijk van een goed gevoel voor humor, aldus de premier.

Uiterlijk

Verder laat de premier doorschemeren dat zijn kapsel en zijn bril bewust zo saa.. euhm.. onopvallend zijn. “Als ik mijn haar verander, dan is dat meteen nieuws. Ik heb een brilletje dat altijd hetzelfde is. Als ik het breek of zo, dan weet ik dat de zaak die het brilletje levert, dezelfde weer heeft. Dat hebben ze altijd, anders wordt dat nieuws,” aldus Rutte. Dat is ook de reden waarom je de premier niet snel in joggingsbroek op straat zal zien.

Andere ontboezemingen van de premier: ze hebben op het paleis de lekkerste koekjes (“ik ga natuurlijk voor de koning, maar ook een beetje voor de koekjes”), vroeger wilde hij brandweerman worden en – spoiler alert! – dat hij op dit moment niet verliefd is.

Benieuwd geworden? Het hele interview werd vandaag tussen 18.30 en 19.00 uitgezonden op NPO3. Je kunt het hier online terugkijken.

 

 

Lees ook:

 

Bron: NOS, NTR, NPO3, Zapp Weekjournaal