Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hier aan de kost: recept voor rode-pooncurry van BLØF’s Paskal Jakobsen en sterrenchef Edwin Vinke

Hier aan de kost: recept voor rode-pooncurry van BLØF’s Paskal Jakobsen en sterrenchef Edwin Vinke

Thuis & wonen
Hier aan de kost: recept voor rode-pooncurry van BLØF’s Paskal Jakobsen en sterrenchef Edwin Vinke

De afgelopen jaren veranderde Paskal Jakobsen van een man die het liefst stamppot met een gehaktbal en macaroni met smac at, in een avontuurlijke eter. Met sterrenchef Edwin Vinke maakte hij zelfs een kookboek: ‘Ruige kost’. Met een van de recepten, die je tevens hieronder vindt, maak je de lekkerste rode-pooncurry.

Rode-pooncurry

Voor vier personen, bereiding dertig minuten

Nodig

  • 8 rode-poonfilets
  • 1 l pekelbad
  • 200 g jasmijnrijst
  • 2 rode paprika’s
  • ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 elz
  • zilveruitjes
  • 100 g doperwten
  • 1 el fijngehakte verse bladpeterselie
  • 1 el fijngehakte versekorianderblaadjes
  • enkele verse muntblaadjes
  • olijfolie, om in te stoven
  • zout

Voor de garnituur:

  • rode-currysaus
  • verse muntblaadjes
  • 4 el Griekse yoghurt

Lees ook
Sun proof recept: havermoutwafel met vers zomerfruit

Bereiding

  1. Pekel de rode poon twintig minuten in het pekelbad. Haal ze eruit en dep droog.
  2. Kook de jasmijnrijst gaar in water met wat zout. Giet af en zet apart.
  3. Ontvel de paprika’s met een dunschiller en snijd deze klein.
  4. Snipper de ui en meng met de paprika.
  5. Voeg hier de geperste knoflook aan toe en stoof het geheel kort in wat olijfolie tot beetgaar.
  6. Snipper de zilveruitjes en voeg deze samen met de doperwten en de jasmijnrijst toe aan de pan.
  7. Hak de bladpeterselie, koriander en munt fijn en voeg toe aan de pan.
  8. Bak de rode-poonfilets op het vel ongeveer vijf minuten in een pan met antiaanbaklaag met wat olijfolie.
  9. Verdeel het rijstmengsel over de borden en leg de rode-poonfilets erop.
  10. Lepel er rijkelijk rode-currysaus omheen en maak af met verse muntblaadjes en een dot Griekse yoghurt.

Lees ook
BLØF’s Paskal Jakobsen: ‘Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje, kreeg ik te horen’

Ruige kost

Dit kookboek staat vol heerlijke gerechten en ingrediënten die zijn geïnspireerd op hun reizen en natuurlijk… de liefde voor Zeeland. Met het boek willen ze laten zien dat het leuk is om een beetje aan te klooien in de keuken: lekker aan de gang gaan, dingen proberen. “Koken zorgt voor een fijne mindset, het ontspant. Probeer ook onbekende recepten. Proef, en je wordt vaak aangenaam verrast.”

Ruige kost van Paskal Jakobsen en Edwin Vinke € 25 uitgeverijcarrera.nl.

De rest van de recepten vind je in Flair 28-2020. De editie ligt t/m 14 juli in de schappen. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Keukenvrienden en levensgenieters Paskal en Edwin delen in Ruige kost hun favoriete en succesvolle recepten. Waar Edwin verrijkt wordt door de muzikaliteit van Paskal, leert Paskal van Edwin te proeven en te beleven in de keuken. De gerechten en ingrediënten zijn geïnspireerd op hun reizen en hun liefde voor Zeeland. Hun ingrediëntenlijst: 1 dosis gezond verstand; 1 keuken met goed materiaal; 1 dosis rust en geduld; 1 hulpje voor de afwas; 1 goed glas wijn (of 2, of 3…); 1 box met goede muziek; 1 of meerdere gezellige lekkere eters; 1 slager, visboer, schelpjesboer, toko. • • Paskal Jakobsen & Edwin Vinke – Ruige kost Carrera Culinair – 9789048853854 € 25 – hardcover Verschijnt 11 juni 2020

Een bericht gedeeld door Overamstel Uitgevers (@overamstel_uitgevers) op

Shoppen is altijd een goed idee