Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Rubberen elastieken: 10 handige toepassingen

Rubberen elastieken: 10 handige toepassingen

Rubberen elastieken: 10 handige toepassingen

Deze rubberen elastieken zijn niet alleen nodig om al die papieren op je bureau bij elkaar te houden, maar ook nog eens handig om huishoudelijke dilemma’s op te lossen.

Deurknop

Moet je steeds van binnen naar buiten lopen met veel boodschappen? Zet de deur dan op de klem met een rubberen elastiek zodat die niet op slot kan vallen.

Meer grip

Of het nu gaat om een pot augurken of een nagellakpotje. Plaats er een rubberen elastiek omheen en je hebt gegarandeerd meer grip.

Verfpot

Ben je een kozijntje aan het verven? Plaats een rubberen elastiek over de lengte van verfpot, zodat je het overtollige verf van je verfkwast er makkelijk af kunt laten druppen. Ook voorkomt het dat de randen van het blik onder de verf komen.

Kledinghangers

Heb je last van kleding die steeds van de kledinghanger valt? Plaats aan de uiteinden van de hangers een rubberen elastiek, zodat je nooit meer kleding van de vloer hoeft te rapen.

Snijplanken

Verschuift je snijplank vaak als je iets snijdt? Plaats dan een rubberen band om de plank zodat ie goed op zijn plaats blijft liggen. 

Zeeppompje

Komt er te veel zeep uit je zeeppompje of wil je juist voorkomen dat je kinderen te veel zeep gebruiken? Wikkel rond de hals een rubberen elastiek zodat er minder zeep uitkomt. 

Boekenlegger

Gebruik een rubberen elastiek als boekenlegger zodat je altijd weet op welke pagina je bent gestopt met lezen. Bovendien kan een elastiek in tegenstelling tot een boekenlegger er niet uit schuiven.

Gereedschap

Sta je op de ladder met gereedschap, bijvoorbeeld een schroevendraaier? Maak deze vast aan je pols met een elastiek, zodat je ‘m niet kunt verliezen als je de grip verliest en weer naar beneden moet klimmen om de schroevendraaier van de grond te halen.

Stempelen

Heb je allemaal stempels met letters en wil je een bepaald woord maken. Bind de stempeltjes dan aan elkaar vast met een rubberen elastiek. Handig!

Memoboard

Heb je een stuk karton? Plaats er foto’s en kaartjes en maak ze vast met behulp van elastieken. Wel zo leuk als ze dan verschillende kleurtjes hebben.

Heb jij ook een handige truc met rubberen elastiekjes?