Je bent hier: Home > Nieuws > RTL gaat het weer proberen na ‘De Villa’-rel: ‘Temptation Island’ keert terug!

RTL gaat het weer proberen na ‘De Villa’-rel: ‘Temptation Island’ keert terug!

Nieuws
RTL gaat het weer proberen na ‘De Villa’-rel: ‘Temptation Island’ keert terug!

Het was – op de opgebiechte affaire van Marco en de breuk tussen André en Monique na misschien – zo’n beetje de grootste rel van afgelopen najaar. RTL stopte voor onbepaalde tijd direct met alle reality-tv nadat een bijzonder ongepast #MeToo-fragment uit ‘De Villa’ viral ging. De beerput werd opgetrokken en programmamakers waren meermaals zeer ernstig over de schreef gegaan met het aansturen van de kandidaten. Zojuist is bekendgemaakt dat RTL weer een poging gaat wagen met reality-tv.

Temptation is terug

Veel fans zullen ongetwijfeld een klein vreugdedansje doen: nóg deze maand keert Temptation Island terug op de buis met een gloednieuw seizoen. De nieuwe reeks is vanaf woensdag 26 februari weer wekelijks te zien op – als vanouds – RTL 5.

Goede gesprekken

Het realityprogramma, ook wel omschreven als ‘de ultieme relatietest’, was al opgenomen, maar RTL wilde het niet uitzenden in afwachting van een onderzoek naar de incidenten in De Villa. Inmiddels is er contact geweest met alle deelnemers over hun ervaringen tijdens de opnames. Op basis van deze gesprekken heeft RTL besloten het nieuwe seizoen te kunnen uitzenden.

Geen VIPS, wel Videoland

Naast het uitzenden van Temptation Island, start producent Zodiak Nederland vandaag ook met het oproepen van deelnemers voor een nieuwe exclusieve Videoland-versie van Temptation Island. Zodiak maakte eerder al de VIPS-versie voor de Nederlandse streamingsdienst.

Conclusie na ‘De Villa’

De uitkomsten van het onderzoek naar het seksueel overschrijdend gedrag van deelnemers in De Villa worden over enkele weken naar buiten gebracht. Directeur Peter van der Vorst van RTL zegt: “We zullen eind deze maand stilstaan bij de conclusies en vervolgstappen van het onderzoek rond De Villa. Aan de kant van RTL is er nu al een aantal interne processen aangepast, waaronder een zorgvuldiger proces tussen montage en uitzending.”

Lees ook
Ook ‘Barbie’ doet boekje open over misstanden bij reality-tv na ‘De Villa’-rel

‘Het blijft wel een relatietest’

Hij vervolgt: “De afgelopen maanden hebben Warner Bros en RTL gesproken met alle deelnemers van Temptation Island. Hun feedback geeft ons het vertrouwen om eind februari met de nieuwe reeks te starten. Temptation Island blijft natuurlijk wel een relatietest, maar altijd in een veilige omgeving en met respect voor alle betrokkenen. De begeleiding van kandidaten door de programmamakers voor, tijdens en na een productieproces, is van het grootste belang. Het genre is nog steeds geliefd bij een groot publiek en heeft wat ons betreft dus toekomst.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

26 februari start een nieuw seizoen Temptation Island bij @rtl5 & @videolandonline. Check voor meer info link in bio. #TemptationIsland

Een bericht gedeeld door Temptation Island (@temptationisland) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL | Beeld: RTL, Giphy

Shoppen is altijd een goed idee