Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > RTL reageert na ophef hulpprogramma’s

RTL reageert na ophef hulpprogramma’s

RTL reageert na ophef hulpprogramma’s

Een aantal weken geleden verscheen er in het NRC een artikel over de hulpprogramma’s van RTL, waarin geschreven werd dat deze misleidend en het tegenovergestelde van hulpvol zijn. RTL reageerde niet op deze aanklachten, maar nu heeft de zender tóch een statement naar buiten gebracht.

Diepgaand onderzoek
Erland Galjaard, Programmadirecteur RTL: “Wij zijn trots op de programma’s die een sterk maatschappelijk raakvlak hebben en in de loop van de afgelopen tien jaar heel veel mensen hebben geholpen. Dat neemt niet weg dat ondanks de goede bedoelingen soms iets fout kan gaan. De reeks artikelen in het NRC Handelsblad heeft ons onaangenaam verrast. Zowel qua inhoud als qua aanpak. Daarom hebben wij onmiddellijk besloten een eigen diepgaand onderzoek in te stellen naar de gang van zaken bij onder andere ‘Een Nieuw Begin’, ‘Geef Mij Nu Je Angst’ en ‘Herrie In De Keuken’/‘Herrie In Het Hotel’, uitgezonden in 2013 en 2014.”

Fouten gemaakt
Tijdens het onderzoek heeft RTL meerdere gesprekken gevoerd met producenten van de programma’s, contracten bekeken en ook contact gehad met allerlei deelnemers van de hulpprogramma’s van de commerciële zender. Hieruit bleek dat veruit de meeste deelnemers tevreden zijn over deelname aan het programma, de resultaten en de begeleiding.Toch gaf een aantal deelnemers aan ontevreden te zijn. “We hebben vastgesteld dat er fouten zijn gemaakt. Hiervoor nemen wij vanzelfsprekend onze verantwoordelijkheid en bieden de gedupeerden, indien gewenst, een oplossing”, schrijft Galjaard.

Toegevoegde waarde
Tot slot besluit Erland: “Sinds ruim tien jaar zenden we bij RTL hulpprogramma’s uit. Het door RTL ontwikkelde genre hulptelevisie is overgenomen door concurrerende omroepen en is gedurende de afgelopen jaren verder geprofessionaliseerd. Ik geloof enorm in de toegevoegde waarde van dit genre en wij zullen er alles aan doen om de integere insteek waarmee we deze programma’s maken te allen tijde te waarborgen.”

Bron: RTL

Lees ook: