Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Rosti-ovenschotel

Rosti-ovenschotel

Thuis & wonen
Rosti-ovenschotel

Zoals jullie weten is Sofie gek op ovenschotels! Daarom heeft ze voor vandaag weer een lekkere ovenschotel gemaakt. Deze keer is het een rösti-ovenschotel met gehakt. 

Rosti

 

Dit heb je nodig:

Recept voor 2 personen
Tijd: 20 min. +30-40 min. in de oven

4 aardappels
150 gram gehakt
1 tl gehaktkruiden
snufje chilipeper
1 teen knoflook
halve ui
1 ei
100 gram roomkaas
scheut melk
snufje nootmuskaat
halve prei

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 220 graden. Schil de aardappels en rasp ze. Meng in een mengbeker/bakje de roomkaas met het ei en een scheut melk. Voeg eventueel nog wat extra kruiden toe. Snipper het uitje, snijd de knoflook en prei fijn. Breng het gehakt op smaak met de gehaktkruiden en een snufje chilipeper. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul samen met de knoflook en ui. Voeg vervolgens de prei toe en bak het geheel nog 2-3 minuten. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal. Hier overheen verdeel je de geraspte aardappel. Giet het roomkaasmengsel over de ovenschotel en maak het geheel af met wat geraspte kaas. Zet de ovenschotel voor circa 30-40 minuten in de oven. Dek de ovenschotel eventueel af met wat aluminiumfolie. We hebben zelf deze ovenschotel gegeten met een simpele salade. Heb je geen zin om een salade te maken? Voeg dan extra groenten aan de ovenschotel toe zoals paprika, courgette en/of aubergine.

 

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Shoppen is altijd een goed idee