Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Roodharigen mogen gratis naar Valtifest

Roodharigen mogen gratis naar Valtifest

Roodharigen mogen gratis naar Valtifest

Ben jij een vurige redhead en nog op zoek naar het juiste festival voor deze zomer? Dan is het Amsterdamse Valtifest vast iets voor jou – jij hoeft namelijk niet te betalen.

Het festival aan de NSDM-werf in Amsterdam werkt elk jaar met een thema en dit jaar is dat Valtifest on Fire! Bovendien valt het festival, gehouden op 3 september, precies tijdens de nationale ‘RedHeadDays’. Vanwege deze samenloop van omstandigheden geeft de organisatie 500 kaarten weg aan mensen met rood haar, mits ze van nature ros zijn.

Er worden ‘ginger control days’ georganiseerd (de eerste is aanstaande zaterdag), waarop natural redheads alleen persoonlijk hun tickets kunnen ophalen. “Rode pruiken of dosjes geverfd haar worden zonder pardon de laan uitgestuurd,” valt te lezen op de website van de organisatie.

Het is niet de eerste keer dat de organisatie kiest voor een opmerkelijk thema. De vorige editie van het festival met als thema ‘Hottentottententententoonstelling’, werd racistisch bevonden door onder andere Quinsy Gario. De hottentot is namelijk een beledigende en zeer incorrecte benaming uit de VOC-tijd voor leden van de Khoikhoi uit Zuid-Afrika. Het thema werd na de kritiek veranderd in ‘Wie je ook tent’.

 

Meer festival-tips?