Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Romige tomatensoep in een broodje

Romige tomatensoep in een broodje

Thuis & wonen
Romige tomatensoep in een broodje

We weten allemaal dat niet alleen kaasfondue met brood, maar ook soep met brood lekker is. Vandaag een recept over hoe je zelf romige tomatensoep kunt maken in een broodje. De soep is in dit recept geserveerd in een Italiaanse bol. Het is een super simpel recept, maar als je dit serveert ziet het er erg leuk uit. 

Recept voor 2-3 personen

Tijd: 20-25 min.

Dit heb je nodig:

  • 2-3 Italiaanse bollen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 5 (rijpe) tomaten bijv. pomodoritomaten
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 500 ml water
  • 1 bouillonblokje (tuinkruiden)
  • scheut kookroom
  • Snufje zout en peper
  • evt. kleine gehaktballetjes voor in de soep

Zo maak je het:

Snijd de kapjes van de Italiaanse bollen en hol de broodjes uit.

Snijd de ui, knoflook en de tomaten in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook aan (circa 2-3 min). Pas op dat de knoflook niet verbrandt. Voeg vervolgens de stukjes tomaat toe en bak dit ongeveer 2 minuutjes mee. Daarna voeg je het water, bouillonblokje en de kruiden toe en laat je dit ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de kookroom toe en pureer de soep.

Serveer de soep in de uitgeholde broodjes. Je kunt nu lekker de soep uit het brood eten en als de soep op is, kun je daarna het broodje nog opeten.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee