Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Romige rijstschotel

Romige rijstschotel

Thuis & wonen
Romige rijstschotel

Vandaag een lekkere, simpele en redelijk snelle rijstschotel met gehakt, prei, spinazie en paprika. Je kunt dit gerecht prima ‘s ochtends al bereiden. ‘s Avonds schep je de rijstschotel in een ovenschaal en bak je de rijstschotel nog ongeveer 15 minuten in de oven (220 graden) totdat het gerecht warm is. Vergeet niet om nog een beetje kaas over de rijstschotel te strooien of dek de rijstschotel af met wat aluminiumfolie. Eet smakelijk!

Dit heb je nodig:

Recept voor 2 personen
Tijd: 25 min.

150 gram rijst
125 gram gehakt
halve prei
halve paprika
100 gram spinazie
halve rode peper
2 eetlepels bloem
300 ml melk
50 gram geraspte kaas
1 tl paprikapoeder
snufje zout en peper

Zo maak je het:

Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze. Maak het gehakt aan. Snijd de prei, ui, rode peper en de spinazie in stukjes. Verwarm een blokje boter in de pan en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de prei, spinazie, paprika en rode peper toe. Bak dit 3-4 minuten mee. Voeg vervolgens het paprikapoeder en een snufje zout en peper toe. Goed doorroeren en dan de bloem toevoegen. Meng de bloem goed en laat dit ongeveer 1 minuut bakken. Voeg vervolgens de melk toe en breng het geheel aan de kook. Voeg vervolgens de geraspte kaas toe en laat deze smelten. Voeg zoveel kaas toe als je zelf lekker vindt. Voeg als laatste de gekookte rijst toe en meng alles goed door elkaar.

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee