Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Romige pasta

Romige pasta

Thuis & wonen
Romige pasta

Pasta smaakt vaak lekker met een beetje boursin. Maar vandaag gebruiken we een keertje heksenkaas! De kruidendip geeft een zoete smaak aan het gerecht. Probeer zelf deze romige pasta maar eens!

 

Tijd: 20-25 min.
Recept voor 2 personen

Dit heb je nodig:

  • 5 eetlepels kruidendip of heksenkaas
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram pasta/tortellini
  • 50 gram rucola
  • pijnboompitten
  • eventueel blokjes tomaat/cherrytomaatjes, blokjes courgette
  • handje geraspte kaas

Zo maak je het:

Zet een pan water op voor het koken van de pasta. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Als je het lekker vindt, kun je tomaat of courgette toevoegen aan dit recept. Ongeveer 5 minuten voordat de pasta klaar is, giet je een scheutje olie in een pan en fruit je het uitje met de knoflook aan op een zacht vuurtje.

Voeg vervolgens de heksenkaas toe en laat deze zachtjes smelten. Als de pasta gekookt is, voeg je deze toe aan de heksenkaas. Meng alles goed door elkaar en zet vervolgens het vuur uit. Serveer de pasta met een hand rucola, pijnboompitten en een beetje geraspte kaas.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee