Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Romige pasta met broccoli en spekjes

Romige pasta met broccoli en spekjes

Thuis & wonen
Romige pasta met broccoli en spekjes

Dit heb je nodig:

  • 150 gr pasta
  • 100 gr spekreepjes
  • 250 gr broccoliroosjes
  • half bakje roomkaas met kruiden/boursin
  • 1 kleine ui
  • 1 rode peper (kun je evt. ook weglaten)
  • 1 teen knoflook
  • 150 gr prei
  • snufje zout en peper
  • handje pijnboompitten
  • handje cherrytomaatjes

Zo maak je het:

Zelf vind ik het lekker om de pijnboompitten te roosteren in een pan zonder olie. Doe dit een paar minuten. Let wel op dat ze niet aanbranden, dit kan namelijk ineens super snel gaan. Vul een pan met water, breng aan de kook en kook de pasta volgende de bereidingswijze op het pak. Kook ook de broccoli in circa 5-10 minuten gaar. Snijd de ui, rode peper, knoflook en prei in stukjes. Bak de spekjes in een pan zonder olie gaar. Voeg vervolgens de ui, prei, knoflook en rode peper toe en bak dit een paar minuutjes mee. Voeg daarna de roomkaas toe, zet het vuur zacht en laat dit smelten. Voeg de gekookte pasta en de broccoli toe en meng alles door elkaar. Breng het geheel op smaak met een snufje zout en peper en serveer met pijnboompitten en cherrytomaatjes (die je in tweeën hebt gesneden).

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee