Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Romige ovenschotel met zalm en aardappel

Romige ovenschotel met zalm en aardappel

Romige ovenschotel met zalm en aardappel

Een ovenschotel met aardappel én zalm, een bijzondere combinatie maar verrassend lekker! Je kunt zelf nog allerlei groenten en kruiden toevoegen, net wat je zelf lekker vindt!

Recept voor 2 personen
Tijd: 15 min. + 25-45 min in de oven

Dit heb je nodig:

  • 175 gram zalm (= 1 moot zalm, eventueel kun je wat meer gebruiken)
  • 4/5 aardappels
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels roomkaas met kruiden
  • handje geraspte kaas
  • eventueel nog groenten zoals ui, gekookte broccoli enz.

Zo maak je het:

Begin met het voorverwarmen van je oven. Wij hebben zelf een magnetron-oven, dus wij gebruiken de stand waarbij je de magnetron en de oven gebruikt. De magnetron gaat op 270 watt en de oven op 220 graden. Heb je geen magnetron-oven? Verwarm je oven dan voor op 220 graden.

Schil de aardappels en snijd de aardappels in super dunne plakjes en snijd de zalm in kleine (dunne) stukjes. Vet een ovenschaal in met een beetje olie en verdeel de helft van de aardappelplakjes over de bodem. Verdeel de zalm over de plakjes aardappel. Meng vervolgens in een mengbeker de roomkaas met de slagroom en giet ongeveer de helft hiervan over de zalm.

Als laatste verdeel je de rest van de plakjes aardappel over de zalm en giet je de andere helft van het slagroom-roomkaasmengsel over de ovenschaal. Als laatste verdeel je wat geraspte kaas over de ovenschotel. Zet de ovenschotel voor circa 20-25 minuten in de magnetron-oven of circa 45 minuten in een gewone oven. De ovenschotel is klaar zodra de plakjes aardappel zacht zijn geworden.

Je kunt natuurlijk nog allerlei groenten toevoegen aan dit gerecht zoals wat gekookte broccoli, bloemkool of sperziebonen of een salade erbij serveren.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie