Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Romige kip-pesto met champignons en ui

Romige kip-pesto met champignons en ui

Thuis & wonen
Romige kip-pesto met champignons en ui

Heb je inspiratie nodig voor de maaltijd van vanavond? Probeer eens deze variant van de kip-pesto. Je kunt het met rijst of aardappels eten. Overheerlijk!

Dit heb je nodig

  • 300 gram kipfile
  • 200 ml kookroom
  • 100 gram monchou
  • 1 rood uitje
  • 3/4 tot 1 klein potje groene pesto
  • champignons
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • Peper en zout

Zo maak je het

Als je dit heerlijke gerecht eet met bijvoorbeeld rijst, moet je als allereerst een pan met water opzetten. Als je het met aardappeltjes eet, schil je eerst de aardappels en doe je deze in de oven/pan.

Begin daarna met het kruiden van de kip met de basilicum en wat verse peper en zout. Snijd eventueel de kip in stukjes/reepjes als je geen kipfiletblokjes hebt gekocht. Giet wat olie in de pan en wacht even totdat deze warm is. Voeg dan de kip toe. Bak deze tussen de 5-7 minuten totdat de kip gaar is.

Snipper ondertussen een uitje en snijd eventueel de champignons in kleinere stukjes. Als de kip gaar is voeg je het uitje en de champignons toe. Roer dit goed door en laat het even 1 minuutje bakken. Voeg dan de pesto toe en roer alles goed door elkaar.

Daarna voeg je ook de kookroom en de monchou toe.

Meng alles nogmaals heel goed door elkaar en laat de monchou zachtjes smelten. Als de monchou gesmolten is, is het romige kip-pesto gerechtje klaar!

Serveer de heerlijke romige kip pesto met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes of rijst.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie 

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee