Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Romige aardappelsoep

Romige aardappelsoep

Thuis & wonen
Romige aardappelsoep

Lekker! Een recept voor aardappelsoep met bosui, broccoli en ham. Het soepje is makkelijk te maken en vult goed. Maak het jezelf makkelijk en bereid de soep alvast in de ochtend of avond voor de volgende dag. Dan hoef je ‘m alleen nog maar op te warmen wanneer je trek hebt.

TAardappelsoep

Dit heb je nodig:

Recept voor 2 personen
Tijd: 30 min.

3 aardappels
halve broccoli
100 gram hamblokjes
3 bosuien
1 teen knoflook
750 ml (groenten)bouillon
125 ml slagroom
snufje zout en peper

Zo maak je het:

Schil de aardappels en snijd die in blokjes. Snijd ook de broccoli en de bosuien in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit 2 bosuitjes samen met een fijngeperst teentje knoflook aan. Voeg vervolgens de aardappels, bouillon en een snufje zout en peper toe. Laat dit circa 15 minuten pruttelen totdat de aardappels gaar zijn. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer of blender. Zet de pan terug op het vuur en voeg de broccoli, bosui en hamblokjes toe. Laat dit nog ongeveer 10 minuten pruttelen en voeg op het laatste moment de slagroom toe. Even goed mengen en je kunt de soep serveren!

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee