Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Romige aardappelschotel met gehakt

Romige aardappelschotel met gehakt

Thuis & wonen
Romige aardappelschotel met gehakt

Hmm… lekker! Een aardappelschotel met gehakt, broccoli en een romig sausje. Je kunt deze ovenschotel ook van tevoren maken, dan hoef je het ‘s avonds alleen nog maar in de oven te schuiven.

Tijd: 20 min. + circa 40 min. in de oven
Recept voor 2 personen

Dit heb je nodig:

  • 2/3 grote aardappels
  • 200 ml slagroom
  • 3 eetlepels creme fraiche
  • 1 ei
  • 100-200 gram broccoli
  • 200 gram gehakt
  • 1 ui
  • eventueel kruiden zoals knoflookpoeder, bieslook, paprikapoeder en chilipoeder

Zo maak je het:

Begin met het voorverwarmen van je oven op 220 graden. Schil de aardappels en schaaf de aardappels in hele dunne plakjes. Kook ondertussen de broccoli zacht. Snipper het uitje, giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje aan.

Breng ondertussen het gehakt op smaak met wat gehaktkruiden of zout/peper. Als het uitje zacht is geworden voeg je het gehakt toe en bak je deze rul.

Als de broccoli gekookt is, snij deze deze wat fijner en voeg je deze de laatste minuut toe aan het gehakt. Verdeel de helft van de plakjes aardappel over de bodem van de ovenschaal.

Meng in een mengbeker de slagroom met de creme fraiche, het ei en eventueel wat kruiden. Wij hebben 1 eetlepel bieslook, zout/peper, 1 theelepel paprikapoeder en een halve theelepel knoflookpoeder gebruikt. Verdeel over de aardappelschijfjes het gehakt/broccoli mengsel.

Leg daar overheen de andere helft van de aardappelschijfjes. Verdeel als laatste het slagroommengsel over de ovenschotel. Eventueel kun je nog wat geraspte kaas over de ovenschotel maken om het af te maken.

sopie_150px

Eet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee