Weinig tijd om te koken en wil je binnen korte tijd een lekkere maar toch gezonde maaltijd op tafel zetten? Dan is deze rijstschotel met gehakt, broccoli en kerrie iets voor jou! Erg lekker maar toch simpel te bereiden. Gebruik zilvervliesrijst als je het gerecht nog gezonder wilt maken.
Recept voor 2 personen
Tijd: 30 min.
Dit heb je nodig:
- 150 gram gehakt
- 150 gram (zilvervlies)rijst
- halve ui
- halve prei
- 1 paprika
- halve broccoli
Voor de saus:
- 2 tl kerriepoeder
- 12,5 gram roomboter
- 12,5 gram bloem
- 250 ml melk/bouillon
Zo maak je het:
Zet een pan water op en kook de rijst. Zet nog een pan water op en kook de broccoliroosjes ongeveer 5 minuten. Snipper ondertussen het uitje en snijd de prei in paprika in stukjes. Smelt de boter in een pan en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de prei, paprika, ui en kerriepoeder toe en bak dit ongeveer 4-5 minuten. Voeg vervolgens de bloem toe en meng even goed door elkaar. Na circa 1 minuut kun je de melk of bouillon toevoegen. Laat de saus circa 3-4 minuten pruttelen. Voeg ook de broccoliroosjes toe. Als de saus de goede dikte heeft (evt met behulp van een beetje allesbinder) is het gerecht klaar. Serveer het saus met de rijst en smullen maar!
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie