Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Rijstsalade met appel en walnoot

Rijstsalade met appel en walnoot

Thuis & wonen
Rijstsalade met appel en walnoot

Vandaag weer een lekker recept voor een rijstsalade met onder andere appel en walnoot. Lekker als lunch of als bijgerecht. 

Recept voor 2 personen
Tijd: 20 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 appel
  • 150 gram (zilvervlies)rijst
  • handje walnoten
  • 2 el creme fraiche
  • 2 tl mayonaise (of halvanaise)
  • 6 el doperwten uit blik
  • snufje zout en peper
  • 1 tl kerriepoeder
  • eventueel een blikje tonijn

Zo maak je het:

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd de appel in stukjes en hak de walnoten fijn. Als de rijst gekookt is, spoel je deze af met koud water. Meng vervolgens de mayo, crème fraiche en kerrie door de rijst.

Voeg daarna de doperwten, appel, walnoten en een snufje zout en peper toe. Nogmaals goed mengen. Bewaar de rijstsalade in de koelkast totdat je hem gaat serveren.

Lekker als lunch of als bijgerecht.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee