Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Rijstgerecht met sperziebonen en hamreepjes

Rijstgerecht met sperziebonen en hamreepjes

Thuis & wonen
Rijstgerecht met sperziebonen en hamreepjes

Sofie heeft weer een lekker en snel gerecht voor jullie: rijst met sperzieboontjes, ui, spekreepjes en sate. Maak dit gerecht helemaal af met kroepoek en gebakken uitjes. Binnen 30 minuten staat dit gerecht op tafel. Ideaal voor een doordeweekse avond wanneer je weinig tijd of zin hebt om in de keuken te staan. 

Dit heb je nodig:

Tijd: 30 min.
Recept voor 2 personen

150-200 gram rijst
125 gram (magere) spekreepjes
1 ui
satesaus, zelfgemaakt of kant-en-klaar
200 gram sperziebonen
serveren met kroepoek

Zo maak je het:

Zet een pan water op voor het koken van de rijst en een pan voor het koken van de sperziebonen. Eventueel kun je de sperziebonen ook de laatste 6-7 minuten met de rijst meekoken. Snipper een uitje en fruit het uitje aan. Voeg na 2 minuten de spekjes toe en bak deze krokant. Als je de spekjes krokant hebt gebakken, voeg je de sperziebonen toe. Ondertussen verwarm je de sate. Warm de sperziebonen ongeveer 2 minuten mee. Serveer de rijst met de sperzieboontjes, ui, spekjes, sate en kroepoek en klaar is je rijstgerecht!

Satesaus zelf maken

Giet in een pannetje 250 ml (kokos)melk. Je kunt gewone halfvolle melk gebruiken, kokosmelk of allebei. Als de melk warm is, voeg je 3 eetlepels pindakaas toe. Blijf ondertussen goed roeren en zodra het mengsel heet is en nog niet de goede dikte heeft, kun je nog wat extra pindakaas toevoegen. Als de satesaus de goede dikte heeft, doe je er twee theelepels sambal bij en een scheutje ketjap manis. Nog even roeren en de satésaus is klaar.

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Shoppen is altijd een goed idee