Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Rijst-broccolitaartjes

Rijst-broccolitaartjes

Thuis & wonen
Rijst-broccolitaartjes

Trek in iets hartigs? Maak deze rijst-broccolitaartjes! Serveer ze met een stukje vlees of salade en je hebt een heerlijke maaltijd! 

Dit heb je nodig

Voor 4 mini-taartjes

75 gram rijst
1 ei
halve broccoli
driekwart paprika
1 bosui
1 tl kerriepoeder
zout/peper

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd ondertussen de broccoli fijn, de bosui in ringen en de paprika in blokjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met de paprika, broccoli en kerriepoeder circa 5 minuten. Zet vervolgens het vuur uit en meng de rijst met het groentenmengsel. Voeg vervolgens een snufje zout, peper, wat parmezaanse kaas en het ei toe en meng alles goed door elkaar. Vet 4 muffinvormpjes in en verdeel het rijst/groentenmengsel over de vormpjes. Strooi eventueel nog een beetje parmezaanse kaas over de bovenkant. Zet de taartjes voor circa 15 tot 20 minuten in de oven. Lekker met een stukje vlees.

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee