Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Reisfanaten opgelet: déze dingen mag je niet meenemen in je koffer!

Reisfanaten opgelet: déze dingen mag je niet meenemen in je koffer!

Reisfanaten opgelet: déze dingen mag je niet meenemen in je koffer!

Ga je binnenkort op reis en ben jij het type dat graag allerlei souvenirs meeneemt voor de thuisblijvers? Lees dan eerst onderstaand lijstje goed door. Want er zijn aardig wat dingen die je niet door de douane krijgt!

Handig om deze checklist even door te nemen voor je die exotische vruchten voor je moeder in je koffer gooit. Als je tenminste naar huis wilt – en het niet als excuus gebruikt om nog nét wat langer op vakantie te blijven.

Meer dan € 10.000 aan geld. De kans dat je zoveel vakantiegeld hebt is natuurlijk niet erg groot, maar als je van plan bent om naar een niet-EU-land te reizen met een koffer vol geld, mag dat niet zonder dat bij de douane te melden.

Beschermde dier- of plantsoorten. Het kan zo’n leuk souvenirtje lijken, maar je mag het dus níét meenemen.

Planten, bloemen, groenten en fruit. Het is misschien heel verleidelijk, maar verboden. 

Wapens en munitie. Die hoeven we niet uit te leggen toch?

Drugs. Nog een gevalletje: heeft geen uitleg nodig.

Kunst en antiek. Het is niet zo dat het helemáál verboden is, maar hiervoor gelden speciale regels. Zorg dus dat je het goed uitzoekt voordat je je nieuwste kunststukje op het vliegveld in moet leveren.

Dit mag je wél meenemen:

Nep-merken. Mag je die neppe Prada-tas die je ergens op straat hebt gekocht nou eigenlijk wel of niet meenemen? Dit mag dus wel, maar dan alleen voor eigen gebruik. Doorverkopen van fake merkartikelen is dus niet toegestaan! En houd het bij één tasje.

Geneesmiddelen. Ook hiervoor gelden speciale regels. Kleine hoeveelheden voor eigen gebruik mogen natuurlijk. Je kunt het beste een medicijnpaspoort aanschaffen, dan weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan!

Bron: Cosmopolitan

Lees ook: