Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > De reden waarom je áltijd je droom moet volgen (en niet voor de veilige keuze moet gaan)

De reden waarom je áltijd je droom moet volgen (en niet voor de veilige keuze moet gaan)

De reden waarom je áltijd je droom moet volgen (en niet voor de veilige keuze moet gaan)

Als je alles zou kunnen doen wat je zou willen zonder de kans te hebben de mist in te gaan, wat zou dat dan zijn? De kans is heel groot dat het iets anders is dan je nu aan het doen bent. Want het is nou eenmaal doodeng om het roer om te gooien en je droom achterna te gaan – in plaats van voor veiligheid en zekerheden te kiezen.

Spookbeelden
Dromen lijken vaak onbereikbaar en ver weg. En eng soms ook: want wat als je faalt, uitgelachen wordt of plotseling in de financiële problemen komt? Al deze spookbeelden zorgen er vaak voor dat je besluit toch bij je werkgever te blijven in plaats van voor jezelf te beginnen, of toch niet die wereldreis maakt waarvan al zo lang droomt.

Onderzoek
En da’s zonde. Er is nu zelfs wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat je áltijd voor je droom moet gaan en niet meteen aan allerlei doemscenario’s moet denken. Zelfs een plan B kun je beter achterwege laten, zo schrijft het onderzoek. Want op die manier ben je het meest succesvol en kun je dromen omzetten in de keiharde realiteit.

Screen Shot 2016-09-07 at 2.38.28 PM

Skip plan B
Hoe dan? Als je meteen een back-upplan hebt en niet met volle overtuiging gaat voor wat je wilt bereiken, blijkt het veel moeilijker te zijn om je doel te bereiken. Je bent onbewust veel minder gedreven om je droom te verwezenlijken, omdat je simpelweg een vangnet klaar hebt voor wanneer het niet lijkt te lukken.

Queen you
Dit is geen vrijbrief om direct je ontslag in te dienen en muziek te gaan maken – behalve misschien als je hetzelfde stemgeluid hebt als Queen B. Maar het is wél een aanmoediging om jezelf de wereld te gunnen en in jezelf te geloven. Om het maar even af te sluiten met een lekker zoetsappige quote: ‘What would you attempt to do if you knew you could not fail?’

Lees ook:

Bron: Pure Wow