Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dít is de reden dat het soms zo lastig is om het bij één drankje te houden

Dít is de reden dat het soms zo lastig is om het bij één drankje te houden

Dít is de reden dat het soms zo lastig is om het bij één drankje te houden

Zullen we één drankje doen? Vaak zeggen we ja, maar weten we dat het er toch meer zullen worden. Hoe komt dit? Wat is de reden dat we het vaak niet bij één drankje kunnen houden? De wetenschap heeft het verlossende antwoord.

Gezelligheid

De grote boosdoener? Je omgeving. Deze heeft een grote invloed op de hoeveelheid alcohol die je neemt. Denk bijvoorbeeld aan een terras met vrienden. Dit is een omgeving waar je makkelijk een lange tijd zit en gemakkelijk om nog een drankje vraagt. Tijdens een etentje thuis zal je ook sneller nog een glas inschenken. Je hebt het tenslotte toch al gekocht. Ook de mensen om je heen hebben een grote invloed. Als de mensen om je heen ook meer drinken, zul je sneller geneigd zijn tóch nog een glaasje te bestellen.

Muziek

Niet alleen de mensen met wie je in een café of op en terras zit hebben invloed op hoeveel je drinkt, ook de muziek die je hoort. In een totale stille ruimte als bijvoorbeeld een bibliotheek zal je geen glas wijn gaan drinken. Sterker nog, dit lijkt bijna ongepast. Muziek op de achtergrond en het geluid van pratende mensen geven je ook het gezellige feestgevoel. Dit zal er ook voor zorgen dat je meer drinkt.

Lees ook:
Geen zin meer in een enorme kater? Laat deze alcoholische drankjes dan maar staan

Gratis drankje

Er zijn feestjes en vakanties waar je niet hoeft te betalen voor je drankjes. Deze zitten dan al inbegrepen bij de entreekosten. Dit is vaak ook een reden dat mensen meer gaan drinken. Je hebt er immers al voor betaald en het zou zonde zijn hier geen gebruik van te maken. Ben je dus aan het letten op hoeveel alcohol je drinkt en wil je dit verminderen? Afspreken in een rustigere setting met minder mensen zou je al een heel stuk op weg kunnen helpen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images