Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dít is de reden dat je je kamerplanten ijsblokjes zou moeten geven

Dít is de reden dat je je kamerplanten ijsblokjes zou moeten geven

Dít is de reden dat je je kamerplanten ijsblokjes zou moeten geven

Het klinkt misschien raar, maar een ijsblokjes kunnen een reddingsmiddel zijn voor je kamerplanten. Gaan jouw groene vrienden altijd dood, ook al verzorg je ze goed? Deze ijsblokjes-lifehack gaat je hierbij helpen. Wij leggen je hieronder uit hoe. 

Kamerplanten water geven met ijsblokjes

Het is super verleidelijk om je planten veel water te geven. Vanaf de bovenkant lijkt de aarde droog en het is dan ook logisch dat je denkt dat je de plant weer water nodig heeft. Toch kan het zijn de planten nog steeds genoeg water hebben. De aarde die wij kunnen zien droogt het snelste omdat het bovenop ligt. Toch kan er nog water verder in de aarde zitten, waardoor het niet nodig is om meer water te geven aan je plant.

Langzaam absorberen

Maar hoe je kun je nou voorkomen dat je te veel water gaat geven? Het is heel simpel. Gebruik ijsblokjes! Het voordeel hiervan is dat het langzaam smelt. Dit geeft je plant de kans om het water te absorberen.

Hoeveel ijsblokjes?

Geef je planten dus nooit meer water met de gieter, maar met behulp van ijsblokjes. Zo weet je ook gelijk hoeveel water je plant precies binnen krijgt. Eén ijsblokje bevat ongeveer 15 ml water. Vaak staat op het verzorgingsplantje dat bij de plant wordt geleverd hoeveel water het plantje nodig heeft. Alleen is er een grote kans dat je dat kaartje allang weggegooid hebt. Gelukkig bestaan er genoeg websites waar alle informatie te vinden is over de planten. Zodra je weet hoeveel je plant nodig heeft, kun je elke week de goede hoeveelheid ijsblokjes aan je plant geven.

Lees ook
Dít is de reden dat je je kamerplanten zout moet geven

Tropische planten

Er is één uitzondering: tropische planten houden niet zo van ijsblokjes. Bij deze soort is het daarom verstandig om de juiste hoeveelheid af te meten en het water over de week te verspreiden.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels