Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Must-see: nieuwe serie Carice en Halina ‘Red Light’ vanavond op de buis

Must-see: nieuwe serie Carice en Halina ‘Red Light’ vanavond op de buis

Must-see: nieuwe serie Carice en Halina ‘Red Light’ vanavond op de buis

Yes, vanavond is ie eindelijk te zien: de langverwachte serie Red Light, een crime-drama van én met Carice van Houten en Halina Reijn in de hoofdrollen. De eerste beelden waren veelbelovend en rete-spannend: we gokken op een bankplakker van het hoogste niveau.

Mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting

Wie houdt van misdaadmysteries als Nieuwe Buren, Overspel en De 12 van Oldenheim, is in for treat. In Red Light raken de levens van Sylvia (Carice van Houten), Esther (Halina Reijn) en Evi (Maaike Neuville) onbedoeld met elkaar verwikkeld na een mysterieuze verdwijning. De drie komen terecht in de duistere wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting in Amsterdam en Antwerpen. De eerste beelden doen vermoeden dat ons een loeispannend binge-avontuur te wachten staat.

Prijzen

Ook al was de serie nog niet op tv te zien, toch heeft ie al aardig wat prijzen binnengesleept. Halina Reijn (45) won in 2020 haar eerste Gouden Kalf voor haar hoofdrol in Red Light, ten koste van Carice van Houten die ook genomineerd was. En er werden meer prijzen binnen gesleept: op het internationale televisiefestival Canneseries won Red Light de Special Performance Award voor het acteerwerk van Carice, Halina en Maaike Neuville en Geert Van Rampelberg. Ook won de serie de Prijs van de Studentenjury.

Lees ook
Petpartners in crime: Carice van Houten deelt prachtige foto van boottocht met zoontje

Dat belooft wat!

Naast Halina en Carice schitteren meer bekende namen op de lijst met castleden. Ook Jacob Derwig (Klem), Beppie Melissen (Nieuwe Buren), Nadia Amin (Penoza) en Bilal Wahib (Mocro Maffia) spelen een rol in de serie. De eerste aflevering is vanaf vanavond wekelijks te zien om 21.30 uur op BNNVARA op NPO1. We zijn mega benieuwd!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Still