Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Verrassende recepten: pluk de dag(schotel) en ga aan de slag met paddestoelen

Verrassende recepten: pluk de dag(schotel) en ga aan de slag met paddestoelen

Thuis & wonen
Verrassende recepten: pluk de dag(schotel) en ga aan de slag met paddestoelen

Voor fans van paddenstoelen is dit het moment om los te gaan. Met shiitake, eekhoorntjesbrood en natuurlijk portobello. Maak er een soep van, een omelet of een makkelijke groentetaart. Het is één grote paddenstoelenparade met deze recepten.

Recepten met paddenstoelen

Ben je op zoek naar een paar verrassende recepten met paddenstoelen? We’ve got you covered. Duik de keuken in en zet de lekkerste gerechten op tafel. Bon appétit!

Recept: Portobello’s met walnoot-freekehvulling

  • Hoofdgerecht, zes stuks
  • Klaar in ± 1 uur (incl. oventijd)

Benodigdheden (voor zes stuks):

  • 100 g freekeh
  • 6 grote portobello’s
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 60 g gehakte walnoten
  • 1 kleine venkelknol, in reepjes
  • 1 appel, in kleine blokjes
  • versgemalen peper, zout
  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • blaadjes van 2 takjes salie, fijngehakt + extra voor serveren
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt + extra voor serveren

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Laat uitlekken.
  4. Snijd het steeltje uit de portobello’s en snijd de steeltjes klein.
  5. Verhit de olie in een koekenpan en bak op laag vuur de ui ± 5 min.
  6. Doe er de steeltjes, knoflook, walnoten, venkel en appel bij en bak op middelhoog vuur ± 10 min.
  7. Doe ze in een kom met de freekeh, peterselie en salie, breng op smaak met peper en zout.
  8. Laat iets afkoelen en meng er de helft van de kaas door.
  9. Leg de portobello’s op een met bak-papier beklede bakplaat en maal er peper en zout boven.
  10. Vul met het freekeh-mengsel, bestrooi met de rest van de kaas en bak in het midden van de oven in 20-25 min. gaar.
  11. Bestrooi ze uit de oven met de extra kaas en salie.

Tip: om het gerecht nog lekkerder te maken: doe er een gemengde salade bij!

De tekst gaat verder onder de foto.

culi portobello

Recept kruidenomelet met shiitake & pistachenoten

  • Lunch- of voorgerecht, vier personen
  • Klaar in ± 25 min.

Benodigdheden:

  • 2 el boter
  • 100 g shiitake, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100 g aspergetips
  • 75 g gepelde pistachenoten, grofgehakt en droog geroosterd
  • vers-gemalen peper, zout
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • 1 tl arachideolie
  • 4 eieren

Lees ook
Tijd voor jezelf nodig? Zet je kids aan het werk met deze zoete recepten van Laura’s Bakery

Bereidingswijze:

  1. Verhit de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de shiitakes ± 5 min. op halfhoog vuur.
  2. Doe de knoflook en asperges erbij en bak 5 min. mee.
  3. Houd wat noten apart om te garneren, schep de rest door het mengsel.
  4. Breng dit op smaak met peper en zout en houd het warm.
  5. Pureer de kruiden met de olie.
  6. Klop de eieren los en mix de kruidenpuree erdoor.
  7. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  8. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en giet er het eimengsel in.
  9. Bak het mengsel met het deksel op de pan op laag vuur ± 5 min. of tot de bovenkant net niet is gestold.
  10. Schep het shiitakemengsel erop en klap dubbel.
  11. Bestrooi met de achtergehouden pistachenoten en serveer direct.

De rest van de recepten in lees je in Flair 41-2020. Deze ligt t/m 13 oktober in de schappen. Wil je ‘m (na)bestellen? Dat kan hier.

culi omelet
Fotografie: Maaike van Haaster

Shoppen is altijd een goed idee