Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kleinkunst: met deze recepten maak je mini-versies van je lievelingsgebak

Kleinkunst: met deze recepten maak je mini-versies van je lievelingsgebak

Thuis & wonen
Kleinkunst: met deze recepten maak je mini-versies van je lievelingsgebak

Groots bakken kan ook in het klein. Daarom deelt Flair recepten voor de mooiste mini’s, met de lekkerste vullingen en toppings. Om óp te eten.

Recepten voor klein gebak

Gebakjes in het groot zijn al mega lekker, maar vergeet niet: ‘klein maar fijn’. Probeer deze heerlijke recepten uit en maak de lekkerste kleine gebakjes. Enjoy!

Recept: Laagjes-taartjes

  • Voor 4 taartjes
  • Bereidingstijd ± 20 min
  • Oventijd ± 20 min en wachttijd ± 30 min

Benodigdheden:

  • 100 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 50 g boter, gesmolten
  • 250 ml crème fraîche
  • 8 el frambozen- en/of bosbessenjam
  • 200 g frambozen en/of blauwe bessen
  • Poedersuiker om eroverheen te strooien
  • Extra: 4 springvormpjes van Ø 10 cm of nog kleinere vormen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet de vormpjes in en bekleed de springvormpjes met bakpapier.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder een paar keer boven een beslagkom, zodat er veel lucht in komt.
  4. Mix de eieren met de suiker vijf minuten in een kom tot een luchtige crème die driemaal in volume is toegenomen.
  5. Zeef het bloemmengsel erboven en spatel het er samen met de gesmolten boter doorheen.
  6. Verdeel het mengsel over de springvormpjes en bak ze twintig minuten in de oven tot ze veerkrachtig zijn en een beetje loskomen van de zijkant.
  7. Laat vijf minuten afkoelen.
  8. Verwijder de springvormen en laat de cakejes op een rooster volledig afkoelen.
  9. Snijd elk cakeje horizontaal in drie lagen.
  10. Beleg de onderste twee lagen met crème fraîche met daarop jam en eventueel wat fruit.
  11. Stapel ze op elkaar en sluit af met de bovenkant van het cakeje.
  12. Garneer met nog wat fruit en bestrooi met poedersuiker.

De tekst gaat verder onder de foto. 

mini laagjestaart

Recept: Chocolade-pindastukken

  • Voor 16 stuks
  • Bereidingstijd ± 15 min, oventijd ± 30 min

Benodigdheden:

  • 100 g pure chocolade
  • 125 g boter
  • 400 g poedersuiker
  • 4 eieren
  • 200 g bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g pindakaas met stukjes pinda
  •  25 g hazelnoten
  • 25 g geraspte kokos
  • Extra: bakblik van 20×20 cm

Lees ook 
Hé, pannenkoek! Met deze recepten voor pannenkoeken is het altijd feest

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie en laat afkoelen tot de chocolade nog net vloeibaar is.
  3. Mix met een mixer de suiker met de eieren vijf minuten in een beslagkom tot een romige crème die in volume is
    verdubbeld.
  4. Zeef de bloem erboven en spatel die samen met de vanillesuiker door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over twee kommen.
  6. Spatel door de ene kom het chocolade-botermengsel en door de andere kom de pindakaas.
  7. Bekleed het bakblik met bakpapier en bedek de bodem met het pindakaasbeslag.
  8. Schenk hier het chocoladebeslag overheen.
  9. Hak de hazelnoten grof en verdeel ze met de kokos over het beslag.
  10. Bak dertig tot 35 minuten in het midden van de oven.
  11. Laat een halfuur in de vorm buiten de oven afkoelen en trek dan de koek met het bakpapier uit het blik.
  12. Laat verder afkoelen.
  13. Verwijder het papier en snijd de koek in vierkanten van vijf centimeter.

Ook lekker: 

  • Karamel-pindastukken: roer in plaats van chocolade 100 g karamelpasta door een deel van het beslag.
  • Versier de bovenkant met diverse noten, gedroogd fruit en stukjes chocolade.

De rest van de recepten in lees je in Flair 43-2020. Deze ligt t/m 27 oktober in de schappen. Wil je ‘m (na)bestellen? Dat kan hier.

choco pinda squares

Fotografie: Eric van Lokven

Shoppen is altijd een goed idee