Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Tijd voor jezelf nodig? Zet je kids aan het werk met deze zoete recepten van Laura’s Bakery

Tijd voor jezelf nodig? Zet je kids aan het werk met deze zoete recepten van Laura’s Bakery

Thuis & wonen
Tijd voor jezelf nodig? Zet je kids aan het werk met deze zoete recepten van Laura’s Bakery

Schort om, oven aan! Mama leest een boek, maar in de keuken wordt hard gewerkt. Want je kinderen kunnen prima zélf met deze recepten van Laura’s Bakery aan de slag. 

Recept confetti-arretjescake

Voor 16 stukken

Benodigdheden:

  • 50 g ongezouten roomboter
  • 3 eieren
  • 300 g suiker
  • 70 g cacaopoeder
  • 1 el vanille-extract
  • 240 g biscuitjes
  • 100 g manna gekleurde plofrijst
  • extra manna en sprinkles om mee te versieren

Ook nodig: steelpan, beslagkom, (hand)mixer, spatel, vorm 20×20 cm, bakpapier en keukenfolie

Bereidingswijze:

  1. Smelt de boter in een pannetje en zet daarna even opzij.
  2. Doe de eieren in een kom. Klop ze in een paar minuten luchtig.
  3. Doe de suiker en het cacaopoeder en vanille-extract erbij.
  4. Mix dit een paar minuten op een hoge stand.
  5. Giet de gesmolten boter erbij en mix tot je de boter niet meer ziet.
  6. Breek de biscuitjes in stukjes.
  7. Doe de biscuitjes en manna in de kom met het chocolademengsel en spatel het er goed doorheen.
  8. Bekleed de bakvorm met bakpapier en schep het mengsel erin. Spreid het gelijkmatig uit.
  9. Strooi de extra manna en sprinkles over de arretjescake heen. Druk de manna eventueel licht aan.
  10. Dek de vorm af met folie en zet hem minimaal een nacht in de koelkast om op te stijven.

Bewaren?

Arretjescake is in de koelkast in een afgesloten trommel ongeveer vijf dagen houdbaar.

Tip

Is de arretjescake na een nacht in de koelkast nog een beetje plakkerig? Laat ‘m dan nog wat  langer staan. Dan kun je er makkelijker blokjes van snijden.

De tekst gaat verder onder de foto.

confetti arretjescake bakken recept

Recept Oreo-truffels

Voor 16 stuks

Benodigdheden:

  • 2 rollen Oreo’s (28 stuks)
  • 1 pakje MonChou (100 gram)
  • 350 g melkchocolade
  • sprinkles of extra stukjes Oreo

Ook nodig: keukenmachine, beslagkommen, bakpapier

Bereidingswijze:

  1. Doe de Oreo’s in een keukenmachine en maal tot fijne kruimels.
  2. Voeg de MonChou toe aan de koekkruimels en mix door tot er een soort deeg ontstaat.
  3. Was je handen en kneed het deeg met de hand tot een stevige bal.
  4. Verdeel de bal in zestien gelijke stukken en draai hier kleine balletjes van.
  5. Zet de balletjes dertig minuten in  de koelkast of vijftien minuten in de vriezer.
  6. Smelt twee derde deel van je chocolade au bain-marie. Als het bijna helemaal gesmolten is, voeg je de rest van de chocolade toe. Blijf roeren totdat alle chocolade gesmolten is.
  7. Haal een paar van de balletjes uit de koelkast en dip een balletje in de chocolade en haal deze eruit met een vork.
  8. Leg het gedipte balletje op een vel bakpapier en strooi er meteen wat sprinkles over.
  9. Doe dit met alle balletjes. Laat de chocolade goed uitharden.

Lees ook
Snelle verkoeling nodig? Met dit recept maak je frozen yoghurt binnen 10 minuten

Bewaren?

In een trommel in de koelkast kun je de truffels een week bewaren.

Tip

Gebruik, als je dat lekkerder vindt, pure of witte chocolade in plaats van melkchocolade. Of maak met jouw favoriete chocoladereep andere truffelvarianten.

De rest van de recepten in lees je in Flair 36-2020. Deze ligt t/m 8 september in de (online) schappen.

Oreo truffels bakken recept

Shoppen is altijd een goed idee