Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: zomerstamppot met gegrilde kip

Recept: zomerstamppot met gegrilde kip

Thuis & wonen
Recept: zomerstamppot met gegrilde kip

Stamppot een wintergerecht? Dat hoeft helemaal niet! Deze variant met kip, postelein, aardappels én spekjes eet je het hele jaar door.

Dit heb je nodig:

  • 4 kipfilets
  • 250 g spekreepjes (mager)
  • 800 g aardappelen
  • 400 g postelein (of waterkers)
  • 1 citroenschil (geraspt)
  • 1 chilipeper
  • 125 g zure room
  • 25 g boter
  • olijfolie
  • 1 kl kerriepoeder
  • grof zeezout
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Aan de slag

1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Bak het spek knapperig. Spoel en hak de postelein.
2. Stamp de aardappelen fijn, maar laat er nog stukjes in. Meng ze met de postelein en de zure room. Breng op smaak met kerriepoeder, nootmuskaat, peper en zout.
3. Snipper de chilipeper, zonder de zaadjes. Maak ‘m fijn in de vijzel, samen met de geraspte citroenschil, wat olijfolie en grof zeezout.
4. Bestrijk de kipfilets met het chilimengsel en gril ze goudbruin en gaar. Serveer ze met de zomerstamppot en werk de borden af met een plukje postelein.
Probeer ook:

 

Bron: Libelle Lekker

Shoppen is altijd een goed idee