Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: zoete-aardappelwedges met paprikamayonaise

Recept: zoete-aardappelwedges met paprikamayonaise

Thuis & wonen
Recept: zoete-aardappelwedges met paprikamayonaise

Het is weekend en je hebt zin in frietjes. Toch wil je nog een beetje op je lijn letten. Je staat dus voor een dilemma. Gelukkig bestaat er een gulden middenweg! Deze zoete-aardappelwedges zijn even lekker als frietjes, en ze bevatten bovendien minder calorieën.

Voor 4 personen • 30 min.

Dit heb je nodig

1,5 kg zoete aardappelen
4 el olijfolie
2 el citroensap
1 tl currypoeder
1 el gedroogde rozemarijn
2 tl zoet paprikapoeder
zeezout
1 tl cayennepeper
1 teentje knoflook
400 g mayonaise

Zo maak je het

1. Spoel de aardappelen en snij ze in partjes. De schil kun je eraan laten, want die geeft extra smaak. Meng de olijfolie met het citroensap, het currypoeder, de rozemarijn, het zoete paprikapoeder, het zeezout en de cayennepeper. Hussel de zoete aardappelpartjes met de kruidenolie.
2. Frituur de aardappelpartjes. Bak ze drie minuten voor, laat ze even uitlekken en bak ze dan nog zo’n vijf minuten tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Laat de aardappelpartjes even uitlekken op keukenpapier.
3. Pel de knoflook en snipper fijn. Breng de mayonaise op smaak met de knoflook, zout en flink wat paprikapoeder. Serveer de zoete aardappelpartjes met de paprikamayonaise.

Shoppen is altijd een goed idee