Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Food | Zoete aardappel

Food | Zoete aardappel

Thuis & wonen
Food | Zoete aardappel

Waarom je zoete aardappelen zou moeten eten? Nou, hierom!

Het is weer eens wat anders dan de Hollandse pieper: de zoete aardappel (ook wel zoete bataat genoemd). Hij is lekker in curry’s of in partjes uit de oven met olijfolie, rode peper, gemalen koriander, peper en zout. Een voordeel is dat de zoete aardappel minder koolhydraten bevat dan gewone aardappels. Daarnaast bevat de zoete bataat antioxidanten, veel vezels én vitaminen. Een verantwoord en lekker hapje dus! 

Food-header

Wil je aan de slag met zoete aardappel? Hieronder een lekker recept om een keer te proberen!

Dit heb je nodig:

* 1 grote, zoete aardappel, in blokjes gesneden

* 1 paprika, in reepjes

* 1 chilipeper, fijngehakt

* 1 ui, fijngehakt

* 200 gr tomatenblokjes uit blik

* 1 tl koriander

* 1 tl komijn

* 1 tl kurkuma

* 1/2 tl chilipoeder

* 2 el verse, gehakte koriander

* 1 dl groentebouillon

Zo maak je het! 

Bak de ui 5 minuten. Voeg de chilipeper, paprika, koriander, komijn, kurkuma en chilipoeder toe en bak het mengsel samen 30 seconden. Voeg daarna de tomatenblokjes, aardappelblokjes en bouillon toe en kook 10-15 minuten. Serveer het gerecht met koriander.

Bron recept: Culinair India

Bron beeld: Pinterest

Shoppen is altijd een goed idee