Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lekker én gezond recept: zoete aardappel met crème fraîche en Pulled Oats

Lekker én gezond recept: zoete aardappel met crème fraîche en Pulled Oats

Thuis & wonen
Lekker én gezond recept: zoete aardappel met crème fraîche en Pulled Oats

Het hoeft gelukkig helemaal niet moeilijk te zijn om een keer géén vlees op het menu te zetten. Toch nog wat extra inspiratie nodig, gezien je door je recepten heen bent? Geen zorgen! Flair helpt je een handje. Wedden dat je je vingers erbij aflikt?

Deze zoete aardappel is ideaal voor op de barbecue! Grill heel eenvoudig de zoete aardappel met olie, zout en peper en beleg de aardappel af met de lekkerste toppings. Maak een mengsel van crème fraîche, zongedroogde tomaatjes, verse kruiden en Pulled Oats® – een unieke combinatie van haver, tuinbonen en erwten – en genieten maar!

Ingrediënten (voor 2-3 personen)

  • 3 kleine zoete aardappels Olie
  • Zout
  • Zwarte peper

Als toppings

  • 1 pak Pulled Oats® Tomato
  • 150 ml crème fraîche
  • 1 dl zongedroogde tomaatjes
  • 1 tl honing of agavesiroop
  • Zout
  • Verse tijm en/of jouw favoriete kruiden

Lees ook
Smakelijk! Met dit recept maak je een heerlijke én gezonde buddha bowl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225°C.
  2. Snijd de gewassen en afgedroogde zoete aardappels in de lengte doormidden. Leg ze op een bakplaat, met het snijvlak naar boven. Smeer in met olie en breng op smaak met zout en peper. Bak de zoete aardappels 40-50 minuten, of totdat ze zacht zijn.
  3. Bereid ondertussen de toppings. Snijd de Pulled Oats in kleinere stukjes. Meng dit met crème fraîche, fijngesneden zongedroogde tomaatjes en kruiden. Zet het mengsel een tijdje in de koelkast.
  4. Schep een flinke lepel vulling op de zoete aardappels zodra ze klaar zijn. Geniet!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: Pulled Oats

Shoppen is altijd een goed idee