Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept | Zo maak je worteltaart

Recept | Zo maak je worteltaart

Thuis & wonen
Recept | Zo maak je worteltaart

worteltaart

Eén wortel voor het paard, de rest in de taart. Naast al dat snoepgoed misstaat deze worteltaart niet. Je kunt hem zelf maken en hij is verrassend lekker!

Dit heb je nodig:
400 g wortels * 150 g roomboter * 3 eieren * 2 tl kaneel * 6 bolletjes gember * 1 zakje bakpoeder * 240 g bloem * 175 g lichte basterdsuiker * roomkaas (mengsel van monchou en mascarpone) * poedersuiker * 170 g walnoten * 2 handjes rozijnen * snufje zout * mixer

Zo maak je ’m:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Rasp de wortels in een kom. Smelt de boter en meng door de suiker. Voeg de eidooiers toe en mix het geheel tot een glad mengsel. Roer de kaneel en de wortels erdoorheen. Snijd de gemberbolletjes zo fijn mogelijk en voeg ze toe. Spatel het bakpoeder en de bloem door het mengsel. Voeg tot slot een snufje zout, de rozijnen en de walnoten toe. Giet het beslag in een springvorm en plaats de taart 50 minuten in de oven. Voor de bovenlaag: meng de monchou en de mascarpone door elkaar en voeg naar smaak poedersuiker toe. Smeer een royale laag over de taart. Eet smakelijk!

Shoppen is altijd een goed idee