Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Om je vingers bij af te likken: zalmtaco met quinoapico en avocadodressing

Om je vingers bij af te likken: zalmtaco met quinoapico en avocadodressing

Thuis & wonen
Om je vingers bij af te likken: zalmtaco met quinoapico en avocadodressing

Taco’s met gehakt, kip of bonen kennen we natuurlijk allemaal en heb je waarschijnlijk dan ook weleens op tafel gezet. Dol op de Mexicaanse keuken maar een keer nét iets anders maken? Probeer dan eens deze zalmtaco’s met quinoapico en avocadodressing, naar het recept van Santa Maria. Geloof ons: ze zijn mé-ga-lek-ker.

Ingrediënten (voor 4 personen):

Voor de zalm

  • 500 g zalmfilet
  • 1 zakje Santa Maria Fish Taco Seasoning Mix
  • 1 el olie

Voor de quinoapico

  • 2 dl gekookte quinoa
  • 2 tomaten
  • ½ potje koriander
  • 2 dl water
  • 1 limoen, het sap

Voor de avocadodressing

  • 2 avocado’s, rijp
  • 1 el ciderazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 5 plakjes Santa Maria Green Jalapeño
  • 50 ml water

Extra

  • 1 verpakking Santa Maria Taco Shells
  • 2 el fijngehakte koriander

Lees ook
Lekker zomers recept: geroosterde asperges en couscous met vegan (!) zalmfilet uit de oven

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kruid de vis met de kruidenmix en leg in een ingevette ovenschaal. Laat 15–20 minuten garen in de oven. Haal uit de oven en trek de zalm in stukjes met behulp van twee vorken.
  3. Kook de quinoa volgens de instructies op het pak.
  4. Snijd de tomaten en koriander fijn en meng met de quinoa en het water. Voeg het limoensap toe.
  5. Mix alle ingrediënten voor de dressing in de blender tot een glad geheel.
  6. Verwarm de taco’s in de oven. Vul ze met de quinoapico, de stukjes zalm en de avocadodressing. Werk af met fijngesnipperde koriander.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: Santa Maria