Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: zalmbrochette met citroen en dille

Recept: zalmbrochette met citroen en dille

Thuis & wonen
Recept: zalmbrochette met citroen en dille

Twee keer per week vis eten is heel gezond. Maar soms kan het flink lastig zijn om een origineel visgerecht op tafel te zetten. Wil je wel eens wat anders dan die saaie vissticks? Dan is dit zomerse zalmgerecht zeker aan te raden.

Zalmbrochette met citroen en dille

Recept voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 600 g zalmfilet
  • 1 citroen
  • 2 el dille
  • 1 el venkelzaad
  • olijfolie
  • 500 g krielaardappelen
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • 1 rode uien
  • 1 kl citroensap
  • 2 el dille
  • 1 el mosterd
  • peper
  • zout

En zo doe je het!

Borstel de aardappelen goed schoon met een borsteltje of schuursponsje, onder stromend water. Snijd ze in stukken en stoom of kook ze beetgaar in ongeveer 10 minuten. Laat afkoelen.

Verwijder de schil en pit van de avocado en plet het vruchtvlees met een vork, meng de mosterd erdoor en breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Snijd de komkommer in stukjes, pel en snipper de rode ui, hak de dille fijn. Meng in een grote kom de aardappelen met de geplette avocado, komkommer, rode ui en dille. Zet in de koel- kast tot gebruik.

Snij de citroen in plakken. Snijd de zalm in hapklare blokjes en rijg ze, met de plakken citroen, op spiesjes. Gebruik 2 spiesjes per brochette, zo kun je ze straks makkelijker draaien. Bestrijk met olijfolie en kruid met gesnipperde dille en venkelzaad. Gril de zalm 2 à 3 minuten aan elke kant. Bestrooi met wat extra dille en venkelzaad.

Serveer de zalmspiesjes met aardappelsalade als een verrassend hoofdgerecht.

Eet smakelijk!

Lees ook:

Bron: Libelle-Lekker

Shoppen is altijd een goed idee