Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: zachte taart met pure chocolade

Recept: zachte taart met pure chocolade

Thuis & wonen
Recept: zachte taart met pure chocolade

Voor chocola kun je ons altijd wakker maken, en voor chocoladetaart al helemaal! Als jij net zo’n grote chocoladefan bent als wij, zul jij ontzettend blij worden van dit recept. Een zachte chocoladetaart met pure chocolade… Het water loopt ons al in de mond!

Zachte taart met pure chocolade

Recept voor 6 personen

Wat heb je nodig?

  • 200 g zachte boter (+ extra)
  • 1 el bloem (+ extra)
  • 200 g pure chocolade
  • 5 eieren
  • 150 g poedersuiker
  • 500 ml crème anglaise (kant-en-klaar)

En zo doe je het!

Verwarm de oven voor op 180 °C. Beboter de cakevorm en bestuif met bloem. Verdeel de boter in vlokjes. Smelt ze samen met de chocolade au bain-marie. Voeg de eieren een voor een toe en schep goed om. Zeef er de bloem bij en schep er de poedersuiker door. Meng tot een glad beslag.

Doe het chocoladebeslag in de cakevorm en schuif 18 tot 20 minuten in de oven. De binnenkant van de taart moet nog smeuïg zijn.

Laat de chocoladetaart afkoelen en serveer eventueel met kant-en-klare crème anglaise.

Enjoy!

Recept via Libelle Lekker.

Zin in nog meer chocolade?

 

Shoppen is altijd een goed idee