Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: zachte blueberry cheesecake

Recept: zachte blueberry cheesecake

Thuis & wonen
Recept: zachte blueberry cheesecake

Niets beter dan een overheerlijk dessert! Een dessert hoeft zelfs niet altijd tonnen boter en kilo’s chocolade te bevatten. Met deze cheesecake op basis van (lactosevrije) kwark en blauwe bessen, palm je vriend en vijand in. Succes ermee!

Welke ingrediënten hebben we nodig?

80 g rietsuiker
50 g boter
100 ml plantaardige olie (zonnebloemolie of een andere neutrale olie)
250 g blauwe bessen
180 g koekjes (het beste zijn koekjes met een neutrale smaak)
750 g kwark
4 eieren
1 vanillestokje (of wat vanillearoma)
1 limoen

Hoe gaan we te werk?

1. Smelt de boter in de magnetron en verwarm de oven voor op 180°C.

2. Verkruimel de koekjes tot ze zeer fijn zijn en voeg de gesmolten boter toe. Meng goed tot je een vochtige substantie krijgt.

3. Vet een bakvorm in met wat boter en verdeel het koekmengsel over de bodem van de vorm.

4. Scheid de eieren en klop dan de rietsuiker, eierdooiers, olie en plattekaas samen tot een zachte massa.

5. Voeg het merg van een vanillestokje (of het vanillearoma), de limoenszest en twee eetlepels limoensap bij de plattekaasmengeling. Meng het geheel goed.

6. Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig onder de andere ingrediënten. Het is belangrijk dat je hier niet mixt of hevig mengt, anders zal de cheesecake minder luchtig worden.

7. Verdeel drie vierden van de blauwe bessen over de koekjesbodem. Schep er vervolgens de cheesecakevulling over.

8. Zet de cheesecake in de oven tot hij bovenaan goudbruin is. Dit zou zo’n 40 à 45 minuten moeten duren.

9. Laat de taart goed afkoelen en versier ze met de rest van de blauwe bessen.

10. Smullen maar!

 

 

Nog meer zoetigheid?

Bron: Alpro, flair.be // afbeelding: alpro

Shoppen is altijd een goed idee