Je bent hier: Home > Thuis & wonen > RECEPT: wraps met asperge

RECEPT: wraps met asperge

Thuis & wonen
RECEPT: wraps met asperge

Het is eindelijk weer aspergeseizoen! Doe eens iets heel anders en verwerk deze overheerlijke groente in een vegetarische wrap. Zo kun je ook gemakkelijk meenemen naar park voor een gezellige woensdagmiddag-picknick.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 groene asperges
  • 12 blaadjes munt
  • 12 blaadjes basilicum
  • 4 vellen rijstpapier
  • 8 blaadjes sla
  • ½ komkommer
  • 200 g roomkaas (type Philadelphia)
  • 1 el wasabipasta
  • 2 el bieslook (in ringetjes)
  • 2 el wittewijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl suiker
  • 1 tl mosterd

Bereidingswijze

Stap 1. Week de vellen rijstpapier in koud water tot ze zacht zijn. Meng de wasabi met de roomkaas. Maak de groenten schoon. Snij de komkommer in fijne staafjes, halveer de asperges en snij ze in stukken die even lang zijn als de staafjes komkommer. Spoel de sla, zwier droog.

Stap 2. Meng alle ingrediënten voor de kruidenvinaigrette.

Stap 3. Haal de vellen rijstpapier uit het water en leg ze open op je werkblad. Leg op elk vel rijstpapier 1 à 2 blaadjes sla, zodat het rijstvel voor 1/3 bedekt is (halveer de sla eventueel). Leg daarop wat komkommerreepjes, wat stukjes asperge en een toefje wasabikaas, 3 blaadjes munt en 3 blaadjes basilicum.

Stap 4. Rol het rijstvel strak op, zodat het stevig rond de groenten komt te zitten. Snij elk rolletje in twee of drie stukken en serveer met de kruidenvinaigrette.

Shoppen is altijd een goed idee