Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: wentelteefjes met oranjebloesem en vruchtensalsa

Recept: wentelteefjes met oranjebloesem en vruchtensalsa

Thuis & wonen
Recept: wentelteefjes met oranjebloesem en vruchtensalsa

Dit is nog eens een verrassend lekker recept! Traditionele wentelteefjes met een twist. Ideaal als stevig ontbijt voor een goede start van een drukke dag, of als brunch op een luie zondag.

Wentelteefjes met oranjebloesem en vruchtensalsa

Recept voor 8 porties

Wat heb je nodig?

  • 8 sneetjes briochebrood (2 cm dik)
  • 2 eieren
  • 2 el suiker
  • 50 ml melk
  • ½ el oranjebloesemwater
  • 2 el boter
  • 2 el dadels (fijngehakt)
  • 2 el verse vijgen (fijngehakt)
  • 2 el abrikozen (fijngehakt)
  • 4 el sinaasappels (geschild tot op het vruchtvlees, in blokjes)
  • 3 plakjes limoenschil
  • 1 el limoensap

En zo maak je het

Meng voor de vruchtensalsa in een kom de stukjes dadel, vijg, abrikoos en sinaasappel met de reepjes limoenschil en het limoensap. Zet dit dan eventjes apart.

Meng in een andere kom de eieren, de suiker, de melk en het oranjebloesemwater. Wentel de sneetjes brood snel door het mengsel. Smelt de boter in de pan. Bak de sneetjes 1 minuut aan elke kant.

Verdeel de sneetjes en de vruchtensalsa over de borden, of serveer het fruitmengsel in een kommetje erbij.

  • Tip: je kunt de vruchtensalsa ook vervangen door een rabarbercompote! Dit is heerlijk seizoensfruit en smaakt ook erg goed bij de zoete wentelteefjes.

 

Lees ook:

Bron: Libelle-Lekker

Shoppen is altijd een goed idee