Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: vrolijkmakende limoncellomousse

Recept: vrolijkmakende limoncellomousse

Thuis & wonen
Recept: vrolijkmakende limoncellomousse

Heb jij last van de Mondayblues? Zorg dan dat je iets hebt om naar uit te kijken aan het einde van de dag. Bijvoorbeeld dit goddelijke toetje! De combinatie van romige mousse, limoncello en pistachenootjes is gewoonweg onweerstaanbaar!

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  1. 2 eieren
  2. 1 citroen
  3. 40 gram fijne kristalsuiker
  4. 4 gram gelatine
  5. 100 ml slagroom (35% V.G.)
  6. 1 el poedersuiker
  7. 50 ml limoncello
  8. 20 gram pistaches

Zo maak je het: 

  1. Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht nadien uit.
  2. Klop de eidooiers met de kristalsuiker en de geraspte citroenschil tot een dikke witte massa. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water.
  3. Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en los ‘m op in het warme citroensap. Laat wat afkoelen en roer door het eiermengsel.
  4. Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf met de poedersuiker. Meng de limoncello door het eicitroenmengsel. Spatel daarna eerst de slagroom en vervolgens het eiwitschuim door de massa. Verdeel over glazen en zet 2 uur in de koelkast.
  5. Hak de pistachenootjes fijn. Werk de glaasjes af met de pistaches.

Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

RECEPT: Nutellamousse is hét dessert voor chocoholics

10 desserts die je doen kwijlen

Monday blues? Deze katten beuren je op

Shoppen is altijd een goed idee