Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gezond, makkelijk én lekker diner: recept voor merguez stoof

Gezond, makkelijk én lekker diner: recept voor merguez stoof

Gezond, makkelijk én lekker diner: recept voor merguez stoof

Zin om eens wat anders op tafel te toveren? Denk eens aan een stoof: bomvol smaak en je hele ruikt goddelijk. Alsof je een ware keukenkoningin bent, dus.

Diner: merguez stoof

  • Personen: 4
  • Bereidingstijd: 50 min
  • Kcal: 500

Ingrediënten:

  • 400 gram bleekselderij
  • 300 gram knolraap
  • 1 rode ui
  • 4 lams-kalfsmerguez
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 2 takjes tijm
  • 200 gram bulgur
  • 2 tenen knoflook
  • 500 ml water
  • 2 blokjes runderbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Was de bleekselderij. Snij (de brede delen van) de stengels in de lengte doormidden en daarna in
    stukjes van 1 cm.
  2. Schil de knolraap en snij in stukjes van max 1 cm. Snipper de ui.
  3. Snij de knoflook doormidden, neem een grote stoofpan en smeer deze in met de knoflook.
  4. Hak vervolgens de knoflook in kleine stukjes.
  5. Zet een pan op het vuur met het water en de helft van de bouillonblokjes en breng aan de kook. Hou het warm, dit is voor de bulgur straks.
  6. Verwarm de olijfolie in de ingesmeerde pan en bak hierin de merguezworstjes rondom bruin in ca. 5 minuten. Haal de worstjes uit de pan en zet afgedekt weg.
  7. Fruit nu de ui tot glazig. Voeg de bleekselderij en de knolraap toe en bak weer een paar minuten.
  8. Voeg dan de knoflook toe en bak even mee.
  9. Maak een ruimte in het midden en bak de tomatenpuree (1 el bij 4p) 1 minuut aan, zo gaat het zuur er wat af.
  10. Voeg dan de tomatenblokjes, de blaadjes laurier en de takjes tijm (in zijn geheel) toe en kruimel de andere helft van de bouillonblokje(s) eroverheen.
  11. Roer alles goed om en stoof met deksel zachtjes gaar in ca. 8 minuten.
  12. Doe ondertussen de bulgur bij de bouillon en voeg zoveel water toe dat er 1 cm water boven de bulgur staat.
  13. Kook in ca. 7-10 minuten zachtjes gaar. Giet indien nodig af, druppel wat olijfolie erbij en roer los met een vork.
  14. Check of de bleekselderij en knolraap bijna gaar zijn en breng op smaak met peper en zout.
  15. Leg de worstjes op de groenten, doe de deksel weer op de pan en draai het vuur laag zodat de worstjes gedurende 5 minuten mee kunnen garen.
  16. Serveer in een diep bord de merguezstoof bij de bulgur.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

diner

Beeld: Getty