Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: vis in een havermoutkorstje

Recept: vis in een havermoutkorstje

Thuis & wonen
Recept: vis in een havermoutkorstje

Dat havermout een overheerlijk en voedzaam ontbijtproduct is, is geen verrassing meer. Maar wist je dat je havermout ook uitstekend kunt gebruiken voor bij de avondmaaltijd? Wat dacht je bijvoorbeeld van een goed stuk vis, ingepakt in een heerlijk havermoutkorstje? Weer eens want anders dan dat afgezaagde paneermeel en bijna net zo makkelijk. 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 60 g havermout
  • 4 visfilets
  • 1 kg bloemig kokende aardappelen
  • 4 lente-uien
  • ½ kl citroenschil
  • 1 kl citroensap
  • 2 el gehakt peterselie
  • 6 el gehakte kruiden (gemengde)
  • 30 g panko (grof broodkruim)
  • 30 g geraspte parmezaan
  • 100 ml room
  • nootmuskaat
  • 1 el olijfolie
  • pepers
  • zout

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de visfilets op een bakplaat met bakpapier.

2. Meng de havermout met de panko, parmezaan, peterselie, citroenschil, peper en zout. Meng de olijfolie met het citroensap en roer dit door het havermoutmengsel, zodat alles een laagje olie krijgt. Verdeel het mengsel over de vis en druk lichtjes aan. Bak de vis 20 à 25 minuten in de oven, tot hij gaar is. Dat hangt af van de dikte van het stuk.

3. Schil de aardappelen, kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en pureer. Maak aan met de gemengde kruiden, room, nootmuskaat, peper en zout. Maak de lente-ui schoon en snipper in ringen.

4. Serveer de vis met de kruidenstampot. Strooi er de lente-ui over en geef er een partje citroen bij. Lekker met een slaatje en tartaarsaus.

 

Probeer ook:

Bron: Libelle Lekker

Shoppen is altijd een goed idee