Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Limoncello cupcakes voor een perfect paasontbijt

Recept: Limoncello cupcakes voor een perfect paasontbijt

Thuis & wonen
Recept: Limoncello cupcakes voor een perfect paasontbijt

Het duurt niet lang meer en dan is het Pasen. Ben jij ook al aan het mijmeren over de hoeveelheid lekkers tijdens de paasbrunch? Dan is de kans groot dat je ook al aan het nadenken bent over de baksels die je wilt gaan maken. Daarom delen we vandaag een recept voor cupcakes, met een twist weliswaar. Yum!

Lees ook: 10x leuk om te doen met Pasen

Dit heb je nodig 
4 eieren
200 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
200 g kristalsuiker
200 g zachte roomboter (ongezouten) + 500 roomboter voor de topping
2 zakjes vanillesuiker (à 8 g)
2 eidooiers
500 g poedersuiker
4 citroenen, schil geraspt
7 el Villa Massa Limoncello

Extra benodigdheden
Bakblik voor cupcakes + 16 papieren vormpjes
Mixer
Spuitzak + spuitmond

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 140°C. Mix 200 gram roomboter in ongeveer 10 minuten luchtig en romig. Voeg beetje bij beetje de suiker en vanillesuiker toe en mix tot een glad geheel. Mix vervolgens een voor een de eieren erdoor en klop als laatste de bloem erdoor. Mix tot een luchtig, glad beslag. Tot slot klop je op een lage stand 1-2 el Villa Massa Limoncello en de rasp van 2 citroenen erdoor.
Verdeel de papieren vormpjes over het bakblik en schep in ieder vormpje een volle eetlepel van het beslag. Bak ongeveer 30-40 minuten in de oven gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

Bereiding topping:
Mix voor de crème 500 gram roomboter luchtig en romig. Voeg de poedersuiker en de eidooiers toe en klop tot een luchtig geheel. Voeg 6 el Villa Massa Limoncello plus de rasp van de andere 2 citroenen toe en klop op een lage mixerstand erdoor. Schep de crème in een spuitzak en decoreer de bovenkant van de cupcakes.

Enjoy!

Shoppen is altijd een goed idee