Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Vegetarische pita met yoghurtdip

Recept: Vegetarische pita met yoghurtdip

Thuis & wonen
Recept: Vegetarische pita met yoghurtdip

Af en toe géén vlees op tafel zetten is helemaal zo slecht niet. Variatie is key voor een gezonde lifestyle. Deze vegetarische pita’s zijn gezond én lekker! 

Vegetarische pita met yoghurtdip

Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 4 pitabroden
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el bladpeterselie
  • 1 el verse koriander
  • 400 g kikkererwten (blik)
  • 2 el bloem
  • 1 kl komijnpoeder
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 teentjes knoflook (voor de dip)
  • 1 rode ui (dip)
  • ½ komkommer
  • ½ citroen (sap)
  • 200 ml volle yoghurt
  • veldsla
  • 2 rode uien (voor de sla)

En zo maak je het!

Spoel de kikkererwten af, laat ze uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Doe samen met de kikkererwten, de verse kruiden, bloem, komijn, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout in de blender en mix tot een dikke pasta. Rol er balletjes van en bak ze goudbruin.

Snipper 1 rode ui en snijd de knoflook fijn. Rasp de komkommer. Meng met de yoghurt, breng op smaak met het citroensap en kruid met peper en zout.

Spoel de veldsla en snijd de overige 2 uien in kleine partjes.

Gril de pitabroodjes krokant en snij ze open. Vul ze met veldsla, de balletjes, de rode ui en een lepel van de yoghurtdip. Top eventueel af met wat koriander.

Smakelijk!

Recept via Libelle-Lekker.

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee