Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: snelle vegetarische pasta met gorgonzola

Recept: snelle vegetarische pasta met gorgonzola

Thuis & wonen
Recept: snelle vegetarische pasta met gorgonzola

Een dagje vega met dit heerlijke nazomergerecht, dat ook nog eens lekker snel klaar is. Dan hoef je met dit warme weer tenminste niet te lang in de keuken te staan.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 400 g farfalle
  • 200 g gorgonzola
  • 100 g gedroogde tomaten
  • 120 g olijven
  • 2 tenen knoflook
  • handvol bladpeterselie
  • olijfolie
  • peper
  • zout

 

Zo maak je het:

  1. Kook de pasta beetgaar in water met een beetje zout.
  2. Snijd de olijven in plakjes. Pel en snipper de knoflook, fruit in 4 el olijfolie (niet bruin). Doe er de helft van de olijven en de zongedroogde tomaatjes bij. Haal uit de pan en schep alles door de pasta.
  3. Verdeel de pasta over de borden. Verkruimel de gorgonzola eroverheen. Garneer met de rest van de olijven en de tomaatjes, en wat peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met knapperig stokbrood.

Bron: Libelle-lekker.be

gorgonzola

Lees ook:

Recept: minipizza van aubergine

GEVONDEN: de gouden formule voor een perfecte salade

Vegetarische wraps met linzen

Shoppen is altijd een goed idee