Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: vegetarische champignonburger

Recept: vegetarische champignonburger

Thuis & wonen
Recept: vegetarische champignonburger

Met het lekkere weer is er elke week ten minste één barbecue. Gezellig natuurlijk, maar soms ook wel wat eentonig voor de vegetariërs. Barbecue staat nu eenmaal in de meeste gevallen gelijk aan vlees, dus is het voor de onvoorbereide vegetariër vaak wat behelpen. Daarom hebben wij speciaal voor hen hét ideale recept voor een lekkere én gezonde champignonburger. Kom maar op met die barbecue!

15 min. voorbereiding + 20 min. bakken

Welke ingrediënten hebben we nodig voor 4 burgers?

  • 250 g champignons
  • 3 boterhammen zonder korstjes
  • 2 eieren
  • 20 g paneermeel
  • een halve ui
  • een halve rode paprika
  • wat tijm
  • wat peper
  • snuifje zout
  • Olie/kokosolie/bakboter om de champignonburgers in te bakken

Aan de slag!

1. Versnipper de ui en snijd de paprika en de champignons in kleine stukjes.

2. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed ze goed samen. Als het mengsel te nat is, voeg je best nog wat brood toe. Als het wat de droog wordt, kan je er nog een eitje bijvoegen.

3. Vorm vier mooie hamburgers van het ‘beslag’.

4. Verhit wat kokosolie of andere vetstof in een pan en laat de burgers op een hoog vuur dichtschroeien. Zet dan je vuur laag en laat ze een kwartiertje gaar worden.

5. Je kan de buger tussen een broodje eten, maar je kan hem ook bij wat groenten en aardappeltjes of frietjes opsmikkelen. Smakelijk!

 

Probeer ook:

Bron: flair.be

Shoppen is altijd een goed idee