Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Vegetarische canneloni met courgette

Recept: Vegetarische canneloni met courgette

Thuis & wonen
Recept: Vegetarische canneloni met courgette

Verwen jezelf vanavond eens met dit heerlijke gerecht van canneloni met courgette en ricotta en waan jezelf even in Italië! Yum!

Ingrediënten (voor 4 personen): 

  • 12 pijpjes cannelloni
  • 500 g courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 250 g ricotta
  • 2 el gehakt peterselie (+ enkele plukjes extra)
  • 80 g geraspte parmezaan
  • 2 el boter
  • 3 el bloem
  • 500 ml melk
  • peper
  • zout

Zo maak je ze:

  1. Verarm de oven voor op 200°C.
  2. Spoel de courgettes, snij ze in kleine blokjes. Pel de ui en de knoflook en snipper heel fijn.
  3. Roerbak de courgetteblokjes 5 minuten in hete olijfolie. Doe er de ui en de knoflook bij en stoof nog even mee. Kruid met peper en zout. Laat lichtjes afkoelen.
  4. Meng de courgetteblokjes met de ricotta, de gehakte peterselie en de helft van de parmezaan. Breng op smaak met peper en zout. Vul dan de cannelloni met het courgettemengsel.
  5. Smelt de boter in een pannetje. Roer dan de bloem door de gesmolten boter en laat even drogen. Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer tot een gladde bechamelsaus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Schep de helft van de bechamel op de bodem van een ovenschaal. Leg daarop de cannelloni en giet de rest van de saus erover. Bestrooi met de overige parmezaanse kaas en zet 30 minuten in de oven. Verdeel de cannelloni over warme borden. Werk af met plukjes peterselie en serveer.

Lees ook:

Cannelloni met spinazie, gehakt en ricotta

Lasagne met courgettebladen

Recept: Vegetarische pita met yoghurtdip

Bron: libelle-lekker.be

Shoppen is altijd een goed idee